Obiective

Campania isi propune cresterea gradului de informare si educare a tineretului cu privire la modalitatile de prevenire a aparitiei bolilor cronice netransmisibile. Ca urmare a varietatii bolilor cronice netransmisibile si a resurselor limitate, Campania isi propune sa puna accentul mai ales pe modalitatile de prevenire a cancerului, bolilor cardiovasculare si diabetului. Un tineret educat va reduce constient factorii de risc si va influenta pozitiv comportamentul adultilor din familie.

AUDIENTA TINTA

  1. Campania se va adresa elevilor si studentilor din segmentul de varsta 14 – 24 ani și va avea acoperire nationala, in functie de bugetul disponibil, concentrandu-se cu predilectie pe centrele universitare mari – Bucuresti, Iasi, Cluj, Timisoara, Constanta, Craiova, Sibiu, Brasov, Oradea si Galati.
  2. Ne dorim prin această campanie să ajungem și la profesori, în calitatea lor de prim sprijin al elevului în condițiile în care se confruntă cu o situație neplăcută personală sau în familie. Considermă că profesorii trebuie să fie informați, să aibă minime cunoștințe privind prevenția, semnele unor eventuale boli, pașii ce trebuie urmați. Credem că rolul profesorului este extrem de important în primă fază pentru elevi și modul în care aceștia se vor raporta la aceste boli.
  3. Factroii de decizie, companiile din domeniu, instituțiile publice. Ne propunem să aducem în prim plan aceste probleme în fața tuturor actorilor implicați și a celor care pot contribui la îmbunătățirea stării de fapt din România. În acest sens ne propunem să aducem la un loc, în cadrul unor evenimente dedicate, toți acești actori relevanți pentru a putea găsi împreună cele mai bune soluții.

Pentru implementarea cu succes a unui proiect de o asemenea amploare – o premiera pentru Romania – ne propunem:

  1. Incheierea unui parteneriat cu Ministerul Sanatatii precum si cu Ministerul Educatiei si Cercetarii, astfel incat Campania sa se deruleze sub auspiciile acestor institutii
  2. Incheierea de protocoale cu principalele universitati si institutii de invatamant liceal din tara
  3. Obtinerea sprijinului autoritatilor locale, din judetele amintite;
  4. Incheierea de parteneriate cu alte ONG-uri si organizatii ale societatii civile pentru a creste audienta mesajelor campaniei.

Din punct de vedere al abordarii strategice, Campania va pune accentul pe modalitatile de prevenire a bolilor cardiovasculare, diabetului, iar din aria oncologica, se va discuta despre modalitatile de prevenire a aparitiei celor mai frecvente tipuri de cancer intalnite in tara noastra: cancerul pulmonar, cancerul colorectal, iar din sfera cancerelor feminine, cancerul de san si cel de col uterin.