Cancer osos – semne si simptome

Cel mai frecvent simptom este durerea. Pe langa durere, pot aparea umflarea zonei respective, fracturi, febra, frisoane si transipiratii nocturne.

Osteosarcomul apare printr-o umflatura(inflamatie) usoara si dureroasa iar in stadiu avansat se mareste mult si devine foarte dureroasa.

Durerea din cancerul osos apare initial noaptea, trezind copilul din somn, sau deranjandu-l la efort fizic. In unele tumori, durerea nu este puternica initial, astfel se amana prezentarea la medic pana cand durerea devine continua si severa. In timp, tumora inlocuieste tesutul osos sanatos, celulele canceroase neavand functia celulelor osoase insusita. Vor aparea fracturi mai des sau mai usor decat in mod obisnuit din cauza scaderii rezistentei osoase.

Simptomele de tipul febra, frison, scadere in greutate apar in cancerele avansate, cand sunt afectate si alte organe. Cu cat tumora se dezvolta mai mult, apar si simptomele afectarii tesuturilor din jur – apare senzatia de furnicatura si amorteala la afectarea nervilor si a vaselor de sange din jur.