Aritmii cardiace – semne si simptome

Aritmiile sunt in general resimtite sub forma de palpitatii sau senzatie de pauza intre batai. Palpitatia este senzatia ca iti simti propria inima cum bate. Palpitatiile sunt in general resimtite toracic, dar senzatia poate aparea si in urechi, gat sau burta.

Bataile pot fi mai rapide, in cazul tahicardiilor, sau mai lente, in cazul bradicardiilor. Acestea pot fi resimtite tot timpul, sau periodic.

Pe langa palpitatii, mai poate aparea durerea in piept, respiratia dificila, lesinul, ameteli, oboseala sau transpiratie excesiva.

Variatiile frecventei cardiace sunt normale in anumite situatii, spre exemplu in timpul efortului fizic va creste frecventa iar in somn scade. Nu in toate cazurile in care va simtiti inima inseamna ca aveti o afectiune patologica, uneori inima putand fi simtita in urma efortului fizic sau unei emotii puternice.

O contractie in plus a inimii este resimtita ca o bataie suplimentara. Daca sunt mai multe batai si din ce in ce mai rapide, pot fi resimtite senzatii de ameteala, oboseala si slabiciune.